Telegdi Ágnes

Ó azok a csodálatos állatok

Évek óta figyelem, fotózom és nagyon szeretem a természetet.
Szeretném ezeket az élményeket közvetlen formában, valósághűen megosztani.
Magaslesen hallgatózom, hátha rezdül az avar és a közelben megpillanthatok egy őzikét, szarvast.
Erdei tisztásokon, szántóföldek mentén, vízparton kirándulok, és sokszor egészen közelről találkozom mezei nyúllal, mókussal.
És rengeteget mesélek gyerekeknek az élményeimről, a balatoni nádast rejtő vizipocokról, a kukoricás mellett kergetődző kis rókákról.
Remélem, történeteimen keresztül kedvet kapnak a természetjáráshoz, és annyira megszeretik a minket körülvevő élővilágot, hogy nem csak gyönyörködnek szépségeiben, hanem vigyáznak is rá.
A sorozat madaras részeiben széncinke, varjú, harkály és a többiek köszöntenek ránk a színes oldalakról, hogy vidám kis meséjükkel lekössék a fiatal olvasó vagy hallgató közönséget.
A madarak az évszakok változásának szimbólumai.
A gólya, a fecskék Afrikából érkezve köszöntik a tavaszt.
Nyáron a felcseperedett fiókák csiripelésétől zeng az erdő.
Ősszel csapatosan indulnak délre a nyári vendégek.
Télen pedig a madáretetők zajos élete töri meg a dermedt táj csendjét. Mindig velünk vannak.
Annyira megszokták az ember közelségét, hogy csak egy kicsit kell figyelnünk, és lakhelyünkön, kiránduláskor, nyaraláskor biztosan felfedezünk ismertebb és ismeretlenebb fajokat.
Abban reménykedem, rövid kis történeteim közelebb hozzák a madárvilágot kicsikhez és nagyokhoz, és mindemellett a varázslatos fotók és az ezt kiegészítő festmények sok örömteli percet okoznak az év minden időszakában

Ó azok a csodálatos állatok könyvek

További kiadványok